
به گزارش «قاصدنیوز»، خانه ی حجاب صدف یکی از موفق ترین مراکز فعال در زمینه ی طرحی انواع پوشش های اسلامی برای بانوان می باشد. هدف این مجموعه ترویج پوشش های متناسب با فعالیت های اجتماعی بانوان با رویکرد حفظ عفت عمومی است. موفقیت های این مجموعه مارا برآن داشت تا با بنیانگذاران این مجموعه در مورد اهداف و دامنه ی فعالیت هایشان گپ و گفتی داشته باشیم.
صدف را ساختیم
سال 1383، آن وقتهایی که آزاده کمیلی تازه مدرک کارشناسی را در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی گرفته بود. ایدهکارش شکل گرفت. «من و مادرم مشکلاتی با چادرهای ساده و سنتیمان داشتیم که نمیگذاشت در جامعه راحت باشیم. به همین خاطر به این فکر افتادیم که چطور میشود چادری داشت که نه به حجاب لطمهای بزند و نه سختیهای چادر فعلی را داشته باشد.» بعد از این بود که شروع کردند به طراحی، اوایل کارشان خیلی خوب پیش نمیرفت. اما کمکم مادر و دختر توانستند اولین چادرشان را طراحی کنند. «اسم چادرمان را صدف گذاشتیم چون مثل یک صدف از ما محافظت میکرد. اولین مصرف کنندههایش هم خودمان بودیم. اما خیلی زود با استقبال زیادی روبرو شدیم که حتی فکرش را نمیکردیم!» مشتریهای آنها بیشتر و بیشتر میشدند، دیگر چرخ خیاطی خانگی و قدیمیشان جوابگو نبود؛ به فکر ایجاد جایی برای ادامه کارشان شدند و ایده اولیه (خانه حجاب صدف) شکل گرفت.
«از همان ابتدای کار، با مشکلاتی روبرو بودیم اما استقبال مردم از چادرهای ما خیلی خوب بود. ما کیفیت بالای کارمان را حفظ میکردیم، همین باعث شده بود خود مردم برای ما تبلیغ کنند و مشتری بیاورند.» با بیشتر شدن تقاضا؛ نیاز مشتریها تغییر کرد. علاوه بر این مخاطب آنها هم تغییر کرده بود؛ از کودکان 3 ساله گرفته تا خانمهایی که سن و سالی از آنها گذشته است. «ما باید جوابگوی نیازهای افراد مختلف جامعه میبودیم، به همین دلیل رابطه خوبی با مشتریهایمان برقرار کردیم. هرچند وقت در مورد محصولات قدیمی و جدید نظر سنجی میکردیم؛ نتیجه آن هم اضافه شدن تولیدات ما در بخشهای مختلف بود. کودکان و نوجوانان بخش جدیدی از مشتریها بودند که به دلیل اهمیت این دوره، سعی میکنیم خاطره خوش در ذهن آنها بجا بگذاریم؛ از تشویق توسط کارکنان گرفته تا دادن هدیه به دختر خانمهایی که تازه محجبه میشوند.»
اول با طراحی چادر شروع کردیم
حالا 10 سال از زمانی که آزاده کمیلی وارد خانه حجاب شد میگذرد. محصولهای خانه حجاب هر روز گستردهتر میشد و دیگر همان مغازهی اول جوابگویشان نبود. آزاده کمیلی هم این را خوب میدانست. او و همکارانش به فکر یک مکان خاص و جدید بودند که روی تمام بخشهای آن فکر شده باشد.
«با کمک چند طراح ساختمان، همانطور که خودمان میخواستیم بنا را طراحی کردیم و کلنگ ساخت آن را از چند سال قبل زدیم و در عید غدیر امسال، مجتمع جدید را با برگزاری جشن عید غدیر افتتاح کردیم.» طبق طراحی، ساختمان جدید خانه حجاب در نوع خودش بی نظیر است. در طبقه همکف این ساختمان 3 طبقه، کار طراحی و دوخت انجام میشود. طبقه اول ویژه فروش چادر است. در یک بخش از طبقه دوم محصولهای و خدماتی ویژه کودکان و نوجوانان عرضه میشود و در بخش دیگر روسری، مقنعه و... قرار دارند. آخرین طبقه مجموعه برای برگزاری نماز جماعت، سخنرانیها، جشنهای تکلیف و... در نظر گرفته شده است. گروه خانه حجاب حالا کلی محصولهای جدید برای حجاب و پوشش بانوان طراحی کردهاند و حسابی خلاقیت بخرج دادهاند.
«ما در طی این 10 سال با طراحهای مختلفی کار کردیم و سبکهای جدیدی ایجاد کردیم. علاوه بر این اصلا دوست نداریم طرحی را کار کنیم که ضعیف باشد؛ بخاطر همین همیشه در طراحیهایمان علاوه بر عدم لطمه زدن به حجاب شخص، خاص بودن و جدید بودن طرحهای را مدنظر داریم. خلاقیت در کارهای ما یک اصل است که همیشه از آن پیروی میکنیم. اول با طراحی چادر شروع کردیم و الان علاوه بر چادرهای مختلف، انواع پوششهای مورد نیاز بانوان از قبیل روسری، مقنعه، شلوار و ... را تولید میکنیم. این وعده را هم بدهم که به امید خدا در آیندهای نزدیک مانتوهای با طراحی اسلامی هم به محصولات ما افزوده میشود.»
خاطرات این 10 سال هیچ وقت از یاد او نمیرود؛ از بچههایی که با ذوق چادری میشدند و مادرشان را هم چادری میکردند تا مشتریهایی که با تعریف و تمجید، آنها را به ادامه راه امیدوار میکردند. «از کشورهای دیگر هم برای دیدن محصولهای ما میآیند. یادم هست یکی از این مشتریهای خارجی، خانمی بود که از انگلیس آمده بود و اصلیت لبنانی داشت. او میگفت: مردم اینجا قدر نمیدانند که به چه راحتی میتوانند با حجاب باشند و بهترین محصولها را در اختیار داشته باشند. این درحالی است که در خیلی از کشورها مثل انگلیس با حجاب بودن در اجتماع، اصلا راحت نیست.» چادرها باید احترام خاص تری پیدا میکردند و مثل خیلی از لباسها که در کاورهای مخصوصی هستند؛ چادر هم به پیشنهاد مشتریان باید کرامتش حفظ میشد و از بهم ریختگی در قفسهها نجات پیدا میکرد. به همین دلیل گروه خانه حجاب به فکر سفارش کاوری مخصوص برای چادرهایشان شدند که این کار هم در نوع خودش یک ابتکار جدید محسوب میشود.
«منِ» درونت را بشناس
«سال 1383 که شروع کردیم، مثل ما کسی نبود که بخواهد تخصصی در زمینه حجاب طراحی و کار کند. امروز هم به گفته مسئولانی که از مجتمع ما بازدید کردهاند، کار ما نمونه دیگری ندارد. این در حالی است که در این چند سال از روی طراحیهای ما، مشابه سازیهای زیادی شده است که حتی از ما اجازه هم نگرفتهاند. اما ما اصلا مخالف نیستیم! ما میگوییم نمونه برداری برای همه مجاز است؛ هدف ما منافع مالی نبوده و نیست. ما میخواستیم فرهنگ حجاب را گسترش دهیم که خدارا شکر، تا الان موفق بودهایم و امیدوارد در آینده هم همینطور باشد.» طراحیهای آنها به روز و متناسب با نیاز جامعه است.
اما همگی از یک اصل مهم پیروی میکنند؛ یعنی عدم لطمه زدن به تعریف حجاب: «سعی کردیم حجاب را از محجور بودن در بیاوریم و به شکلی مدرن به ارائه اجناسمان بپردازیم. البته همیشه حواسمان بود که چادر نباید جذاب باشد؛ زیرا چادر برای دیده نشدن است تا بانوان بتوانند با آرامش در محیط اجتماع ظاهر شوند.» نظر کسی که داعیه دار حجاب و پوشش اسلامی است در مورد مسئله حجاب مهم است، کسی که خودش دارد یک فرهنگ را ترویج میدهد، چقدر به حجاب اهمیت میدهد؟ «به نظر من محجبه شدن باید از درون یک زن، به عنوان خواستهی قلبی او باشد؛ وگرنه هرگز نمیشود کسی را محجبه کرد.
حجاب یعنی ایجاد آرامش برای یک زندگی اجتماعی. اگر بانویی قرار است فعالیت سالم اجتماعی داشته باشد، باید در صدفی قرار گیرد تا مروارید وجودش حفظ شود. من هم به لطف تربیت خانوادگیام و اینکه میخواستم در جامعه فعالیت سالم داشته باشم؛ چادر را به عنوان حجاب اصلیم انتخاب کردم و امروز، چادرم را بسیار دوست دارم و به عنوان تاج بندگیام به آن عشق میورزنم.» امروز خانه حجاب هدفش مشخص است. آنها میخواهند با فعالیت در زمینه حجاب، جامعهای سالم برای بانوان بسازند و به آنهایی که در شروع کارند، زیباییهای حجاب را معرفی کنند. هدفی که اگرچه برای بعضیها سخت به نظر میرسد اما برای آزاده کمیلی و همکارانش، دور از ذهن نیست.
این مرکز فرهنگی واقع در مشهدمقدس، خیابان آبکوه می باشد
منبع: شجر
http://www.ghasednews.com/fa/tiny/news-6387
ارسال نظر