به گزارش «قاصدنیوز»، سیدعبدالله ارجائی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در نشست خبری همایش ملی «مسئله شناسی و پاسخگویی به مسائل قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» که در محل ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: امروز در عرصه اندیشه و تفکر در دنیا نزاعی کامل با تمامی ابعاد آن شکل گرفته است.
وی ادامه داد: این جنگ تئوریک که در عرصه اجتماعی و سیاسی نیز نمونهها و بروز و ظهورهایی دارد، از عقبهای فکری و ایده ئولوژیک برخوردار است، بنابراین، اگر ما از ورود به این کارزار علمی پرهیز کنیم، بیتردید، بازنده میدان هستیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با تاکید بر اینکه ما توانایی برپایی تمدن نوین اسلامی در عرصه علمی و اجرایی را داریم، اضافه کرد: باید باور کنیم که میدان، میدان جنگ و کارزاری حقیقی است، نخستین عاملی که برای پیروزی در یک جنگ بدان نیازمندیم، نیروی انسانی است، امروز در جهان اسلام و تشیع افسران لایق و کاردانی برای هدایت این موضوع وجود دارد.
ارجائی با بیان اینکه نخبگان حوزه و دانشگاه ایران و جوانان خلاق ما میتوانند نقش افسران این کارزار علمی را ایفا کنند، بیان کرد: دومین عاملی که برای ورود به عرصه نبرد نیاز است، مهمات و تسلیحات نظامی است، تفکر ناب اسلامی انباری سرشار از مهمات مورد نیاز برای این کارزار به شمار میرود و در صورتی که بتوانیم معارف الهی را استخراج، استنتاج کرده و آن را با نیازهای جامعه امروزی را منطبق کنیم، این امر بهترین ابزار در اختیار ما است.
وی متذکر شد: ضلع سوم، رهبری این کارزار فکری است که امروز فقیهی اندیشمند، خردگرا و برنامه محور بهعنوان دیدهبانی فعال، نقش ممتاز رهبری را ایفا میکند، باید باور داشته باشیم که در عرصه تفکر و اندیشه میتوانیم در دنیا حضوری فعال و تاثیرگذار داشته باشیم، چراکه هرسه ضلع مورد نیاز را در اختیار داریم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با بیان اینکه باید با چراغ اسلام خود را برای مواجهه با بحرانهای ناشی از تمدن غرب آماده کنیم، اضافه کرد: یکی از این چراغهایی که امروز پیشروی ما بوده، بحث مهم و عمیق نظارت همگانی و اجتماعی است، انسانها و حکومتها علاوه براینکه نیازمند برنامه و اقدام هستند، به دستگاههای نظارتی هم نیاز دارند.
وی نظارت را جزو ضروری اجرا دانست و افزود: هرگاه سیستم نظارتی، ضعیف طراحی شود، اجرا نیز به سرمنزل مقصود نمیرسد، چراکه نظارتی پویا، سازنده و بهموقع، چالشهای اجرایی را کاهش میدهد، در اسلام علاوه بر نظارت فردی، مکانیزم نظارت همگانی نیز وجود دارد، موضوعی که در دنیای غرب به هیچ عنوان نمونه و مثالی ندارد.
ارجائی با اشاره به سابقه یک هزار و 40۰ ساله نظارت همگانی در دین اسلام، عنوان کرد: این درحالی است که پیشینه قدیمیترین قانونهای بشری در نظامات غربی که به مقوله نظارت همگانی مشروعیت قانونی میبخشند، حداکثر به ۱۰۰ سال میرسد، نظارتی که در سه جنبه نظارت مردم بر مردم، مردم بر دولت و دولت بر مردم در اصل هشتم قانون اساسی بهخوبی تعریف میشود.
وی با بیان اینکه جنبه مردمی، اساسیترین بخش این نظارت همگانی به شمار میرود، یادآور شد: در دین مبین اسلام از این نظارت به عنوان دو واجب بزرگ الهی امر به معروف و نهی از منکر یاد میشود، برای اجرای این نظارت نیز، نیارمند نقشه راهی هستیم که بتواند در ابتدا این دو واجب بزرگ را احیا و این فرهنگ اصیل اسلامی که منطبق بر فطرت انسانی است را در جامعه نهادینه کند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: حدود یک سال پیش در ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با تشکیل کارگروهها و جلسات کارشناسی و تخصصی نقشهای برای تولید، ترویج و اشاعه این فرهنگ طراحی و نظامبندی شد، این نقشه در چهار فاز فرهنگ سازی، فراگیرسازی، مصونسازی و بازسازی، چگونگی تبدیل یک مفهوم به فرهنگ را تبیین میکند.
وی با اشاره به اینکه چهار لایه مذکور در نهایت به ۴۵ پروژه اجرایی و عملیاتی ختم میشود، بیان کرد: خوشبختانه تا امروز تعدادی از این پروژهها اجرا شده تعدادی در دست اجرا ست و برخی نیز در آینده عملیاتی میشود.
ارجائی متذکر شد: تاسیس و راهاندازی فرهنگسرای امر به معروف و نهی از منکر از جمله اقداماتی بود که در راستای اشاعه فرهنگ عمومی امر به معروف و نهی از منکر به تصویب شورای اسلامی چهارم مشهد رسید، برنامه عملیاتی و تامین اعتبار این فرهنگسرا انجام شده و امیدوارم بهزودی فعالیت اجرایی خود را آغاز کند.
وی اضافه کرد: دومین پروژه، راهاندازی مرکز آموزشی امر به معروف و نهی از منکر بود که با همکاری آستان قدس رضوی صورت گرفت و نخستین دوره آموزشی و آزمون عملی آن برگزار شد، همچنین برگزاری جشنواره «مفلحون» از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته برای چهار قشر اجرایی و عملیاتی شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی، راهاندازی سامانه جامع مدیریت همایشهای علمی پژوهشی را از دیگر فعالیتهای این ستاد برشمرد و ادامه داد: این سامانه همه فرآیندهای مورد نیاز اجرایی یک همایش علمی را مدیریت میکند، نخستین همایشی که در این راستا اجرا شد، نیز همایش ملی علمی پژوهشی «مسأله شناشی و پاسخگویی به مسائل قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» بود.
وی با اشاره به قانون «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» یادآور شد: طی این قانون که در سال ۹۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، برای نخستینبار به صراحت، معروف و منکر به صورت قانونی تعریف و حدود و صغور آن مشخص شد، در این قانون ستادهای امر به معروف و نهی از منکر رسمیت یافته و ۱۲ وظیفه عملی برای آنها مشخص شد.
ارجائی با بیان اینکه ۱۸ عضو حقیقی و حقوقی در کشور موظف به اجرای این قانون شدند، افزود: از آنجایی که قانون «حمایت ار آمران به معروف و ناهیان از منکر» پس از تصویب و اجرا نیاز به مسألهشناسی داشت، هیئتی علمی، مسألهشناسی این قانون را عهدهدار شدند.
وی با بیان اینکه در همین راستا دیدارهایی با مراجع عظام در قم و مشهد انجام و رهنمودهای آنها نیز به مسائل احصاشده ضمیمه و در نهایت فراخوان همایش تنظیم و اعلام شد، اضافه کرد: بخش دوم همایش مذکور، گفتمانسازی همگانی در بحث امر به معروف و نهی از منکر است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با اشاره به اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی و شهرداری مشهد برگزاری این همایش را برعهده دارند، گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، معاونت حقوقی قوه قضاییه، دانشگاه فردوسی، جامعه المصطفی العالمیه، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ع)، پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و مرکز پژوهشهای شورای شهر مشهد، حامیان علمی این همایش بودند.
http://www.ghasednews.com/fa/tiny/news-8871
ارسال نظر